KILPAILUTOIMINTA

Metsästäjien perustaitoihin kuuluva ampumataidon kehittäminen on kilpailutoiminnan päätarkoitus. Rajalliset metsästysajat ja riistan määrä edellyttää metsästäjiltä ympärivuotista ampumaharjoittelua, että varsinainen metsästystapahtuma pystytään suorittamaan onnistuneesti. Tämä metsästysurheilu antaa mahdollisuuden harrastaa ammuntaa omaksi ilokseen suoritettavasta harjoittelusta aina valtakunnallisiin edustustehtäviin saakka.

Haulikkoammuntaa voi harjoitella yhdessä Niinisalon Erämiesten ja Kankaanpään Metsästysyhdistyksen kanssa omistamallamme Selkänevan haulikkoradalla. Keväästä syksyyn kolme kertaa viikossa on mahdollisuus harjoitella kahdella skeet- ja kahdella trap-radalla haulikon käsittelyä. Hirviaseiden ja luodikkojen ammunnan harjoittelussa tukeudumme varuskunnan ampumaratoihin sekä naapuriseurojen Vihteljärven Metsästysseuran ja Honkajoen Metsästysyhdistyksen ampumaratoihin.

Seuramme järjestää vuosittain hirviammunnan ja haulikkoammunnan mestaruuskilpailut. Pohjois-Satakunnan riistanhoitoyhdistyksen alueella toimivat metsästysseurat järjestävät vuosittain mestaruuskilpailut hirvenhiihdossa, hirvenjuoksussa, hirviammunnassa, luodikkoammunnassa sekä eri haulikkoammunnan lajeissa. Tämän jälkeen voi jatkaa ja kehittää ampumaharrastusta osallistumalla Suomen Metsästäjäliiton Satakunnan piirin järjestämiin kilpailuihin. Niitä järjestetään sekä piirin mestaruuskilpailuna sekä katsastuskilpailuina suomenmestaruuskilpailuihin. Seuraavana taidonmittaustasona on Länsi-Suomen lääninmestaruuskilpailut sekä Suomen Metsästäjäliiton järjestämät Suomen Mestaruuskilpailut.